Ana Sayfa
2018 Yılı Kongre ve Sempozyumlar
16. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi
16. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi

16. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi

Saygıdeğer Araştırmacılar,

Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK) 2003 yılından itibaren aralıksız düzenlenen, Avrasya coğrafyasında; ekonomik, sosyal ve bilimsel alanlarda işbirliğini hedefleyen uluslararası bir kongredir. Bakü/Azerbaycan, Calalabat/Kırgızistan, Gostivar/Makedonya, Komrat/Moldova, Akmescit/Ukrayna, Kazan/Tataristan gibi her yıl Türk Dünyasının önemli tarihi, kültürel ve ekonomik merkezlerinden birinde düzenlenen kongrede, Sosyal Bilimler kapsamında değerlendirilen bildiriler sunulmakta, önemli konuşmacılar davet edilmektedir. 

Kongrenin 16.sı 4-6 Eylül 2018 tarihleri arasında Miras Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Kazakistan - Çimkent'te yapılacaktır. Kongrenin ardından Hoca Ahmet Yesevi ve Dede Korkut türbeleri ile Özbekistan'ın başlıca kentlerini içeren bir “Kültür Gezisi” de planlanmaktadır.  Gezi planı konusunda gerekli duyurular kongre internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

Miras Üniversitesi'nin bu ev sahipliğinin; Türk dünyasının dört bir yanındaki başlıca üniversitelerle Atayurt’taki dost ve kardeş ülke Kazakistan üniversiteleri arasında akademik, üretim ve paylaşım açısından bir vesile olmasını temenni ediyoruz.

Kongremizde siz değerli akademisyenlerimizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Prof. Dr. A. Vecdi CAN
Kongre Koordinatörü

http://www.turkkongre.com