Ana Sayfa
Duyurular
“daha Sürdürülebilir ve Dirençli Bir Ekosisteme Geçiş Turizm Kobi'lerinin Güçlendirilmesi” Teklif Çağrısı

“Daha Sürdürülebilir ve Dirençli Bir Ekosisteme Geçiş - Turizm KOBİ'lerinin Güçlendirilmesi” Teklif Çağrısı

TEK PAZAR PROGRAMI (SMP COSME)
“Daha Sürdürülebilir ve Dirençli Bir Ekosisteme Geçiş - Turizm KOBİ'lerinin Güçlendirilmesi” Teklif Çağrısı
(SMP-COSME-2023-TOURSME)

“Daha Sürdürülebilir ve Dirençli Bir Ekosisteme Geçiş - Turizm KOBİ'lerinin Güçlendirilmesi” Teklif Çağrısı, Tek Pazar Programının İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği (SMP COSME) kapsamında turizm alanında AB eylem hibeleri için bir teklif çağrısıdır. Turizm, Avrupa ekonomisinin temel ekosistemlerinden biridir ve Avrupa Birliği'nde ekonomik büyüme, bölgesel kalkınma ve istihdam üzerinde giderek daha da olumlu bir etkiye sahiptir. AB turizm ekosistemi, diğer ekosistemlerde de görülen ve gelecek yıllardaki gelişimini etkileyecek zorluklarla karşı karşıyadır. Dayanıklılık, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve yenilikçilik; yeni iş modelleri de dâhil olmak üzere, bu zorluklardan bazıları olarak tanımlanmış, bunlar aynı zamanda turizm ekosisteminin geleceği için temel başarı faktörleri olarak da belirlenmiştir.

Çağrının Amacı, Kapsamı ve Öncelikleri

Bu teklif çağrısının genel amacı, turizm ekosisteminin, özellikle de turizm ekosistemindeki KOBİ'lerin rekabet gücünün arttırılmasıdır. Turizm Geçiş Yolunda önceliklendirildiği gibi; daha sürdürülebilir, dijital ve rekabetçi uygulamalara yönelik ikiz geçişi başarılı bir şekilde gerçekleştirmek için KOBİ'lerin kapasitesini geliştirerek KOBİ'leri, daha dirençli hale gelmeleri için donatmayı ve güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu konularla ilgili çok sayıda bilgi mevcut olmasına rağmen tüm bu bilgilere erişmek, anlamak ve günlük aktivitelerine aktarmak KOBİ'ler için kolay değildir.

Turizm KOBİ’lerinin dayanıklılıklarını, dijitalleşmelerini ve sürdürülebilirliklerini artırmak için eylemlerinde, yönetimlerinde ve ekonomik faaliyetlerinde davranışsal değişim ve yönetim modellerini birleştirmek için desteğe ihtiyacı vardır. Daha geniş bağlamda, KOBİ’lerin toplum ve ekonomi üzerindeki genel etkileri üzerine düşünmeleri sağlanacaktır, Yeni kavramlar, prosedürler ve metodolojiler KOBİ’lerin aşağıdakileri yapmalarına olanak tanıyacaktır:

  • Daha dayanıklı olmak
  • Daha sürdürülebilir olmak
  • Çevreye karşı daha sorumlu olmak
  • Yenilikçiliği ve dijital araçların kullanımını artırmak,
  • Turizm değer zinciri boyunca kaliteyi artırmak.

Bu teklif çağrısının nihai amacı KOBİ'lerin sağlam ve kalıcı büyümelerine yardımcı olmaktır.

Ayrıntılı bilgi için ekteki dosya ya da aşağıdaki linkler incelenebilir:

Çağrı Dokümanı:
https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/docs/2021-2027/smp/wp-call/2023/call-fiche_smp-cosme-2023-toursme_en.pdf
Çağrı ve başvuru ile ilgili bilgiler:
https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/smp-cosme-2023-toursme-01?programmePeriod=2021%20-%202027&frameworkProgramme=43252476&pageNumber=3