Ana Sayfa
Duyurular
Aacsb Danışma Kurulu Teşekkür Programı
AACSB Danışma Kurulu Teşekkür Programı

AACSB Danışma Kurulu Teşekkür Programı

İşletme Fakültesi tarafından 16 Şubat 2024 Cuma günü İş Dünyası Danışma Kurulu Üyelerine Global AACSB akreditasyonu alınması sürecindeki destekleri için bir teşekkür programı düzenlendi.

 

Programa Danışma Kurulu üyelerinden AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Danışma Kurulu başkanı Ali İhsan Güneş, İş insanları üyelerinden Adnan Borazancıoğlu, Duygu Yedekçi, Özgür Koca ve Haşim Yücel katılım gösterdiler.

 

Üniversitemiz adına Rektör Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sima Nart, İşletme Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülfen Tuna, Dekan ve Enstitü Müdür yardımcıları ve Bölüm başkanları katılım gösterdiler.

 

Programın açılışında konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sima Nart; dünyadaki işletme okullarının yalnızca %5’ini akredite eden AACSB akreditasyonuna Türkiye’de altı işletme okulunun sahip olduğunu, SAÜ İşletme Fakültesi ve İşletme Enstitüsü’nün bu akreditasyonu alan ikinci devlet üniversitesi olduğunu belirtti. Bu başarının büyük bir emeğin ürünü olduğunu ve süreç boyunca çok sayıda hocamızın ve farklı komisyonların görev aldığını, bundan sonra Danışma Kurulumuzun yeni üyeleri ile birlikte daha güçlü bir şekilde akreditasyon sürecine devam edeceklerini vurguladı.

 

Danışma Kurulu başkanı Sayın Ali İhsan Güneş sözü devralarak, AACSB sürecinin ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu, bu işin altına girmenin büyük bir vizyon olduğunu ve öğrencilerimize ve ülkemize sağlayacağı katkılardan bahsetti ve fakültemizin emeğini takdir ederek, Danışma Kurulu adına tüm hocalarımızı kutladı. 

 

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun ise, “SAÜ işini iyi yapan bir kurum, biz bunu biliyoruz, fakat biz bunu iyi yapıyoruz demektense dışarıdan bir gözün SAÜ işini iyi yapıyor demesi bizim için önemli. SAÜ’ nün kalite süreçlerindeki dış göz değerlendirme çalışmaları meyvelerini verdi. SAÜ dış göz değerlendirmelerine alışkın bir kurum. Burada, süreçleri paydaşlarla birlikte iyileştirme amacıyla bir şeyler yapıyor olmak, paydaşlarla birlikte karar verip uygulamak, ulusal ve uluslararası takdir görmek önemli” diyerek katkıları için SAÜ paydaşlarına ve İşletme Fakültesi Danışma Kuruluna teşekkürlerini iletti.

 

Ardından fakülte Danışma Kurulu üyelerinden AK Parti Sakarya Milletvekili Sayın Ertuğrul Kocacık, söze üniversitemize ve fakültemize ürettikleri faydalar için teşekkür ederek başladı. Konuşmasında, Sakarya ilinin potansiyeline ve Sakarya Üniversitesi’nin hem eğitim kalitesi hem coğrafi konumu bakımından tercih edilebilirliğine dikkat çekti ve üniversite ile yapılacak projelerin şehrimize fayda sağlayacağını belirtti. 

Daha sonra Danışma Kurulu üyesi Sayın Adnan Borazancıoğlu, “Akreditasyonu aldık, asıl iş bundan sonra başlıyor, Danışma Kurulu olarak eylemlerde bulunmamız lazım. Bu süreçte Danışma Kurulunun ve hocalarımızın çabasına tanıklık ettik, alkış tuttuk.  Artık sürece aktif dahil olma vaktidir” diyerek görüşlerini ve ilerleyen süreçte verecekleri desteklerini belirtti.

 

Danışma Kurulu üyesi Sayın Duygu Yedekçi, mezun olduğu fakültenin akreditasyon sürecine destek vermekten mutluluk duyduğunu belirtti. Sözü devralan Danışma Kurulu üyelerinden Sayın Özgür Koca ise “AACSB fidanını ektik, henüz yeşermedi, bu bir süreç, destekleriniz için teşekkürler” dedi. 

 

Daha sonra ise Danışma Kurulu üyelerinden Sayın Haşim Yücel: “Fakülte Kurulu ve Danışma Kurulu arasındaki doku uyuşması başarıyı beraberinde getirdi, ekibin parçası olduğumuz için teşekkür ediyoruz. Her zaman öğrenciye dokunmak lazım, kalıcı izi öğrenci veriyor, başarı büyük” diyerek görüş belirtti. 

 

AACSB sürecinin en başından itibaren sürecin içinde bulunan Prof. Dr. Hakan Tunahan ise, “Danışma Kurulu, bambaşka bir ruh ile fakültemizi desteklediler ve hocalarımız kadar çalıştılar. Onlara teşekkür ediyoruz. Tescil edilmiş başarının teşvik edilmesi gerekiyor” diyerek fakültemize verilen desteklerin artırılması gerektiğini belirtti. 

 

Toplantı, Sayın Rektörümüz, Rektör Yardımcımız ve Bölüm Başkanlarının, Danışma Kurulu üyelerine plaket takdim etmesi ve teşekkürlerini sunmasıyla son buldu.