Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eğitim Görevlisi Başvurusu

Bilindiği üzere Bakanlığımız 73 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 16 ncı maddesine göre sosyal hizmet ve yardımlara ilişkin ulusal düzeyde politikalar geliştirmek, çocuklara yönelik her türlü koruyucu-geliştirici tedbirleri alarak stratejiler geliştirmek, kadınların toplumsal hayatın her alanında hak, fırsat ve imkanlardan eşit şekilde yararlanmasını sağlayarak kadının haklarını koruyarak geliştirmek, engelli ve yaşlıların her türlü ihmal ve ayrımcılığa karşı toplumsal düzende etkin bir şekilde yer almasını sağlayarak gerekli destekte bulunmak, şehit yakınları ve gazilerin her türlü mağduriyet ve mahrumiyetten korunması amacıyla gerekli çalışmaları koordine etmek ve toplumun temelini oluşturan aileyi her alanda destekleyecek koruyucu ve destekleyici politikalar geliştirmek Bakanlığımızın öncelikli görevlerimiz arasındadır.

Mezkur Kararname kapsamında Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının görevleri arasında Bakanlık personeli ile Bakanlığın görev alanındaki hizmetleri yerine getirecek diğer kurum ve kuruluş personelinin yetiştirilmesi, eğitilmesi ve bilgi düzeylerinin yükseltilmesi için gerekli programları planlamak, geliştirmek ve uygulamak; hizmet içi eğitim programları hazırlamak ve yürütülmesini sağlamak, Bakanlığın görev alanına ilişkin konularda kamuoyuna yönelik eğitici, aydınlatıcı ve
bilinçlendirici faaliyetler yürütmek, bu doğrultuda bilgilendirme materyalleri hazırlamak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektörle işbirliği yapmak yer almaktadır.

Bu kapsamda, Bakanlığımız hizmet alanlarında çalışmaları bulunan ve hizmet içi eğitim, sempozyum, panel, çalıştay vb. faaliyetlerde görev almak isteyen üniversiteniz akademisyenlerinin bilgi ve tecrübelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bahse konu hizmet içi eğitim faaliyetlerinde eğitim görevlisi görev almak isteyen akademisyenlerin aşağıda yer alan internet adresi üzerinden formu doldurması beklenmektedir.