Ana Sayfa
Duyurular
YÖK Üstün Başarı Ödülleri

YÖK Üstün Başarı Ödülleri

13.05.2017 tarih ve 30065 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurulu Ödül Yönetmeliği'nin 6 ıncı maddesinde yer alan "YÖK, her yıl başvuru takvimini resmî internet sitesinden ilan eder. Bu ilanda, başvuru süresi, ödül türü ve alanı dikkate alınarak belirlenen başvuru şartlarına yer verilir." hükmü uyarınca; Yükseköğretim Kurulu tarafından Bireysel Ödül, Kurumsal Ödül, Özel Alan Ödülü ve Özel Ödül olmak üzere dört ana başlık altında verilen ve alt kategorileri Ek 1'de yer alan YÖK Üstün Başarı Ödülleri için 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren başvuruların alınmasına Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 13 Mart 2024 tarihli toplantısında karar verilmiştir.

Söz konusu karar uyarınca; 2024 yılı için YÖK Üstün Başarı Ödülleri başvuru süreci 29 Nisan 2024 Pazartesi günü başlayıp, 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 23.59'da son bulacaktır.

Kurumsal Ödül Başvuruları; ilgili Rektörlük tarafından yetkilendirilen sadece bir personel tarafından internet adresi YÖKSİS üzerinden "Genel İşlemler" menüsühttps://yoksis.yok.gov.tr altındaki "YÖK Başvuru Onay Değerlendirme Sistemi (BODSİS)" ekranından yapılacaktır.

Bireysel Ödül Başvuruları, yılın doktora tezi ödülü için başvurular tezin sahibi tarafından internet adresihttps://www.turkiye.gov.tr/yok-bireysel-ustun-basari-odul-basvurusu-4757 üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır.

Özel Alan Ödül Başvuruları, çalışmanın sahibi öğretim elemanı tarafından https://www.internet adresi üzerinden e-Devletturkiye.gov.tr/yok-bireysel-ustun-basari-odul-basvurusu-4757 kapısı vasıtasıyla yapılacaktır.

Tüm kategorilere ilişkin başvuru şartları ile diğer detaylı bilgiler https://odul.yok.gov.tr adresinde mevcuttur.

İlgili dökümanlar ekte yer almaktadır.

Dosyalar