Ana Sayfa
Giden Öğrenci
Öğrenci Deneyimi Paylaşımı

Giden Öğrenci Deneyimi Paylaşımı

İrem ELVEREN

Portekiz’in Bragança şehrinde çok güzel 5 aylık bir Erasmus deneyimim oldu. Bragança küçük, samimi ve şirin bir şehir. Bu küçük şehirde Portekiz’in sıcak kültürünü çok güzel bir şekilde yaşayabilirsiniz. Bragança tam bir öğrenci şehri ve dünyanın her yerinden uluslararası öğrenciler bulabilirsiniz. Ayrıca Portekiz’in en güzel şehri olan Porto’ya da kısa bir yolculukla kolayca ulaşabilirsiniz.

Ben Erasmus deneyimim boyunca çok eğlendim, yaklaşık 10 ülke gezdim, derslerim için çok sayıda sunumlar yaptım, Avrupa’nın her yerindeki farklı ülkelerden arkadaşlar edindim, onların kültürlerini tanıdım, yemeklerini denedim, onlara kendi kültürümüzü tanıtmaya çalıştım.

Erasmus kesinlikle kişiyi büyüten, çok şey öğreten ve ufkunu inanılmaz açan bir deneyim. Ben bu 5 aylık serüvenimde asla unutamayacağım anılar biriktirdim. Herkesin bu deneyimi yaşamasını çok isterim!

su, açık hava, gök, vapur içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu  kişi, grup, insanlar, dik içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Furkan EREN

2021 yılında Çek Cumhuriyeti'nde 8,5 ay Erasmus yapma fırsatı yakaladım. Bu süre zarfında Uluslararası bir öğrenci yurdunda kaldım ve bu fırsatın bana kazandırdıkları kesinlikle paha biçilemezdi. Dünyanın her yerinden Erasmus öğrencileriyle bir arada yaşamak bana çok yönlü faydalar getirdi. Birçok milleti ve kültürü yakından tanıma fırsatı yakaladım ve orada tanıştığım öğrencilerle geliştirdiğimiz dostluklar sayesinde de pek çok anı biriktirdim. Birçok etkinliklere katıldım ve en güzel kısmı ise seyahat özgürlüğüydü. Bu süre zarfında 11 ülke 25 şehir gezip gördüm ve kültürel anlamda kendimi çok ileri bir seviyeye taşıdım. Oradaki okulumda ise gördüğüm kaliteli eğitimle ve tanıştığım sıcakkanlı ve yardımsever hocalarım sayesinde eğitim sürecimi de çok verimli geçirdim. 8,5 aylık Erasmus deneyimim bitip ülkeme döndüğümde ise kesinlikle daha güçlü, daha enerjik ve daha kültürlü bir insan olmuş, kendimin en iyi versiyonuna ulaşma yolunda çok önemli yollar kat etmiştim. Ve şimdi okulumun bana verdiği fırsat sayesinde Erasmus + Staj programıyla İtalya'da tekrar Erasmus'a gideceğim. Bana bu fırsatları veren üniversiteme ve bu süreçte bana yardımcı olan Erasmus koordinatörlüğüne çok teşekkür ederim.

açık hava, adam, kişi içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

Furkan Yiğit ÖZGÖREN

Ben iki dönem hibeli, iki dönem de hibesiz erasmus yaptım, hayatımın en eşsiz tecrübeleriydi. 

MUCO, Olomouc, Çek Cumhuriyeti ikinci evim diyeceğim yere dönüştü. Erasmus benim ilk yurtdışı deneyimimdi ve bu süreci dünyaya açıldığım, dünyayı tanıdığım dönem olarak adlandırıyorum. 

Sonradan da yine Çek Cumhuriyeti'nin Brno şehrindeki Masaryk Üniversitesine gittim. Son sınıf olmamdan dolayı kültürel kazanımlardan ziyade derslerime yoğunlaştığım bir dönemdi, bana yine çok şey kattı. 

Bu öğrenci değişimi programında payı olan herkese çok minnettarım. Başka kültürlerden insanlar tanıyıp ortak paylaşımlarda bulunmak ve farklılıklarımızı anlamaya çalışmak unutulmaz bir deneyimdi. Herkesin bu serüvene katılmasını tavsiye ederim.

ağaç, açık hava, zemin, doğa içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

kişi, grup, insanlar, poz içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Kübra BOYU

Merhaba! Ben Kübra Boyu. Erasmus programı aracılığıyla Helena Chodkowska University of Technology and Economics (Uczelnia Techniczno-Handlowa)- Varşova/ Polonya’ya gittim. 4 ay beni geliştiren bir serüvendi. Bu kapsamda 8 ülke ve birçok şehir gezme fırsatım oldu (Polonya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İspanya, Slovakya, Macaristan). 

Birden fazla kültürü deneyimleyip, arkadaşlıklar kurmak birden fazla hayat yaşamanın kestirme yollarından biridir. Öğrenimi gördüğüm UTH üniversitesinde aldığım ve farklı yaklaşımlarla işlenen derslerin de kendimi ve sosyal çevremi tanıma, teorik bilgileri farklı yöntemlerle kullanma, zaman yönetimi gibi birçok yetkinlik kazandırdı. 

Erasmus programından temel çıkarımın hangi ülkeden gelirse gelsin aslında çok da farklı olmadığımız, farklılıklarımıza rağmen benzerliklerimiz. 

Bunları deneyimlemiş olmanın getirilerini hayatımda gözlemliyor olmak beni çok mutlu ediyor. Erasmus beni yenileyen ve birçok açıdan zenginleştiren bir fırsattı. Tavsiyem ise sunulan bu fırsatı dünyayı daha iyi anlamak ve anlamlandırmak için kullanmanız.

 

açık hava, kişi içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Mustafa Kaan KAYA

Erasmus benim için çok değerli bir tecrübe oldu. Bu süreçte başka bir coğrafyada yaşamanın, doğduğun büyüdüğün topraklardan ayrılmanın ve tamamen bilmediğin bir yerde farklı kültürden insanlarla yaşamanın çok başka bir deneyim olduğunu gösterdi. Hemen hemen her kültürden insanla tanışıp çok başka fikirler, çok başka yaşam tarzları görüyorsunuz bu da size hayatınızda olduğu gibi seçimler sunmaya devam ediyor, beğenip beğenmeme hayatınıza alıp almama gibi. Bu olgunluğun çok değerli olduğunu söylemeliyim. Erasmus'un Avrupa’yı gezmek farklı kültürden insanlarla bir arada yaşamak, yabancı bir dilde farklı bir eğitim sisteminde eğitim görmenin yanı sıra böyle çok değerli tecrübeler katıyor olmasını sonuna kadar yaşadım. Üniversite hayatınızda yaşayabileceğiniz en güzel deneyimlerden biri olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim kesinlikle her öğrencinin katılması gereken bir program ben bir yılımı feda ettim bu programa katılmak için ama kesinlikle değdi

su, gök, açık hava, adam içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldukişi, iç mekan, duvar içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Rıdvan AYDIN

2021 yılında başvurumu yaptıktan sonra Slovenya'nın Maribor şehrinde Erasmus yapma şansını yakaladım. Daha önce yurtdışı deneyimim olmadığı için içimde biraz kuşku vardı fakat bunun yersiz olduğunu Maribor'daki daha ilk haftamdan anlamıştım. Onlarca farklı kültürden insanları tanımak onlarla birlikte aktiviteler yapmak ve her gün yeni bir şey keşfetmek inanılmaz bir duyguydu. Maribor'da bulunduğum süre boyunca bir çok ülkeyi ve şehiri gezme fırsatı buldum ki bu benim kişisel gelişimim için kendime yaptığım en büyük iyilikti. Her ülkeden daha önce keşfetmediğim güzel duygularla ve anılarla ayrıldım. Bu gezilerden ve Erasmusdan edindiğim arkadaşlarımla sürekli birbirimizi ziyaret etmek ve bağlı kalmak çok güzel bir duygu. Yurtdışında da bir kapınızın olmasının bir çok faydası olduğunu gördüm. Ayrıca Maribor'dan bahsetmek zorundayım. Erasmus için gidilebilecek en güzel yerlerden biri ve bu yazıyı okuyan kişi, gönül rahatlığıyla en üst sıraya yazabilirsin. Bir öğrenci için mükemmel bir ülke ve pişman olmayacağınızın garantisini veriyorum.