Ana Sayfa
Fakülte Danışma Kurulu
Danışma Kurulu Çalışmalarımız

Danışma Kurulu Çalışmalarımız

Yüksek Entelektüel Katkılar Ödüllendirildi

Fakültemizde 30 ile en yüksek H endeksine sahip Prof. Dr. Remzi Altunışık ile araştırma görevlileri arasında 8 ile en yüksek H değerine sahip Ahmet Karakiraz’a Dekanlıkta düzenlenen toplantıda başarılarından dolayı Danışma Kurulumuzun ödülleri verildi.

Yükseköğretimde Dönüşüm Konferansı

Danışma Kurulu üyemiz ve Fransa Emlyon Okulu Rektör yardımcısı Prof. Dr. Tuğrul Atamer'in konuşmacı olduğu "Pandemi Sonrası Yükseköğretimde Stratejik Dönüşüm Konferansı"nı 2 Haziran 2021 Çarşamba günü öğretim elemanlarımızın katılımı ile gerçekleştirdik. Toplantıda toplumlarda devam eden ve hızlanan dönüşümün, yükseköğretimi ve Özellikle AACSB akreditasyonun 12. Standardı olan Öğretmenin Etkinliği konusunun içine giren ders anlatma yöntemlerini nasıl değiştireceği tartışıldı. 

Danışma Kurulumuzun 3. Toplantısı

2. Dönem Fakülte Danışma Kuruluşumuzun 3. toplantısı 19 Mayıs 2021 günü çevrimiçi olarak yapıldı. 2021-2022 Eğitim dönemi için Sektör dersi de dahil olmak üzere okulun misyonuna, programların amaç ve hedeflerine hizmet edecek derslerin öneri olarak sunulduğu toplantıda staj geliştirme projesinin geldiği nokta da ele alındı.

Yeni Danışma Kurulu Üyemiz: Prof. Dr. Tuğrul ATAMER

Stratejik yönetim alanında çalışan ve 2002-2012 döneminde Fransa’nın en eski, dünyanın özellikle lisansüstü eğitim anlamında en iyi işletme okullarından biri olan Emlyon’un dekanlığını, sonrasında da bir süre yönetim kurulu başkanlığını yürüten Prof. Dr. Tuğrul Atamer Fakültemizin Danışma Kurulu üyesi oldu.

Dünya çapında üç kıtada yedi kampüsü bulunan Emlyon’daki yöneticilik tecrübeleri, AACSB mentörlüğü ve okul değerlendirme takımı deneyimleri ile hocamızın, fakültemizin gelişimine ve akreditasyon sürecimize önemli katkılarının olacağını düşünüyoruz.

Prof. Atamer, 1972 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olmuş ve stratejik Yönetim doktorasını University of Grenoble'da tamamlamıştır.

Atamer, akademisyenliğinin  dışında birçok uluslararası kuruluşun (Ör: Alcatel, Totalfina, Société Général, IBM-France, Sodexho, Auchan, General Motors, Ingersoll Rand, Virezon, vb. gibi) gelecek vaad eden yöneticiler grubu için özel programlar tasarlamış ve uygulamaya geçirmiştir. Total, Sodexho, Carrefour, Groupe Usinor-Mécagis, Esys-Montenay ve Albert gibi şirketlere uluslararası stratejilerin geliştirilmesi ve uygulamaya geçirilmesi, kurumsal değişimin yönetimi konularında danışmanlık yapmaktadır.

Öğrenme Güvencemizde Yeni Bir Adım

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi, dünya standartlarındaki eğitim imkanlarını öğrencilerine sunma hedefi doğrultusunda önemli bir hamleyi hayata geçiriyor. Fakülte Danışma Kurulu’nun sponsorluğunda dünyanın önde gelen İş ve Strateji Simülasyonları geliştiricisi Finlandiya menşeili Cesim firmasıyla yeni bir iş birlikteliği için anlaşmaya varıldı. Web tabanlı online simülasyonları ile alanında tanınmış eğitim teknolojisi şirketi olan Cesim’in, dünyanın en iyi üniversitelerini de kapsayan 500'ün üzerindeki akademik hizmet listesine artık Sakarya Üniversitesi de dahil oluyor.
 
Yüksek öğrenim kurumlarında sunulan teorik eğitimi uygulamaya dönüştürme aracı olan İş ve Strateji Simülasyonları, deneyimsel öğrenme yöntemleri ile öğrencilerin bütünsel düşünme, ticari zeka, stratejik karar alma ve analitik bakış açısı gibi becerilerini geliştirerek, onları iş hayatının gerçek dinamiklerine daha da hazır hale getiriyor.

Uzaktan eğitim kapsamında dijital platformda oynanacak simülasyon oyununda, öğrenciler takımlar halinde birbirleriyle rekabet edecekler. Her takımın kendi sanal şirketlerini yöneteceği bu uygulama, ardışık mali yıllar şeklinde oynanacak. Takımlar yönettikleri işletmenin tüm fonksiyonları ile ilgili aldıkları kararları sisteme gönderdikten sonra, her mali yılın sonunda şirket performanslarının değerlendirildiği analiz seansları gerçekleştirilecek.
 
Simülasyonun bir takımdaki tüm katılımcılara kendi bireysel kararlarını verebilmesine imkan veren teknolojisi, aynı takımda yer alan öğrencilere önce kendi bakış açılarını ortaya koyma, sonra da takım halinde ortak bir karar seti üzerinde uzlaşma imkanı sağlayacak. Platform raporlama sistemi ile tüm sonuçları takımlar bazında karşılaştırabilme ve sonraki mali yıllar için stratejileri yeniden kurgulayabilme özelliklerini de barındırmakta.
 
İlk etapta 30 öğrencinin beş hafta süreyle dahil olduğu bu programın sonunda, firma tarafından öğrencilere bir katılım sertifikası verilerek, dünya çapında yaygın ve itibarlı olan bu eğitim sürecinden geçtikleri belgelenmiş olacak.

Danışma Kurulumuzun 2. Toplantısı

Fakültemizin 2. Dönem Danışma Kurulu’nun ikinci toplantısını 22 Nisan 2021 Perşembe günü tüm üyelerin katılımı ile gerçekleştirdik. Birinci toplantının ardından kısa bir süre sonra olgunlaşmaya başlayan projeleri görüşmek üzere bir araya gelen üyeler, iş dünyasının fakülte mezunlarına yönelik görüşlerini ifade eden anketin sonuçlarını ve kurumsal staj programı hazırlıklarının geldiği noktayı ele aldılar. Toplantının en önemli çıktılarından biri danışma kurulunun iş dünyasının temsilcileri tarafından fakülteye kazandırılmasına karar verilen dünyaca tanınmış iş simülasyonu yazılımının satın alınması kararı oldu. Yazılım akreditasyon sürecimizde 8 nolu standarda uyum sağlamamızda önemli bir adım olacak.

2. Dönem Danışma Kurulunun İlk Toplantısını Yaptık

1 Nisan 2021 tarihinde Danışma Kurulumuz yeni döneminin ilk toplantısını tam katılımla gerçekleştirdi.

Toplantıda fakültemizin akreditasyon sürecinde gelinen nokta, danışma kurulunun bu sürece katkıları, müfredatların gözden geçirilmesi, öğrencilere sağlanacak staj, iş ve eğitim imkanları ile bilimsel çalışmalara destek verilmesi hususları tartışıldı.

2. Dönem danışma kurulu aşağıdaki üyelerden oluştu.

Prof. Dr. Mustafa Cahit UNGAN: İşletme Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Mahmut AKBOLAT: İşletme Enstitüsü Müdürü

Doç. Dr. Emrah ÖZSOY: Dekan Yardımcısı ve Akreditasyon Koordinatörü

Dr. Öğr. Üyesi Osman USLU: Dekan Yardımcısı

Prof. Dr. Hakan TUNAHAN: İşletme Fakültesi Akreditasyon Danışmanı

Adnan ATASOY: Arya Hotel Sakarya

Adnan BORAZANCIOĞLU: Bortek Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı

Ali İhsan GÜNEŞ: FGİ Kapı ve Yükleme Teknolojileri A. Ş. YKÜ

Fatma Duygu YEDEKÇİ: Neutec İlaç Proje ve İnsan Kaynakları Yöneticisi

Ertuğrul KOCACIK: Sakarya SMMM Odası Başkanı

Haşim YÜCEL: Neutec İlaç Sanayi Tic. A. Ş. Tesis Müdürü

Necmettin ARMAN: Duratiles BG Genel Müdür ve Ülke Yöneticisi

Özgür KOCA: Dempar Parke İş Geliştirme, İhracat ve Mega Projeler Sorumlusu

Yıldız BEZEK: DRC Kauçuk San. ve Tic. A. Ş. Ticari Direktörü

Danışma Kurulu Hazırlık Toplantısı

Danışma kurulunun yenilenmesi çalışmaları kapsamında bir araya gelen iş insanları kurulun kurumsal yapısını, beklentileri ve İşletme Fakültesi'nin önündeki fırsatları tartıştılar.

Danışma Kurulumuzu Yeniliyoruz

Danışma Kurulumuzun yenilenmesi için yaptığımız çalışmada 23 Mart tarihinde İş Dünyasına temsilen Bortek Mühendislik sahibi Adnan Borazancıoğlu ve FGİ şirketi ortağı Ali İhsan Güneş ile kurulun yapısı ve önümüzdeki dönemde yapacağı eylemleri görüştük.

23.03.2021 - Danışma Kurulunun yenilenmesi için İş Dünyasını temsilen Bortek Mühendislik sahibi Adnan Borazancıoğlu ve FGİ şirketi ortağı Ali İhsan Güneş ile Fakülte Akreditif Danışmanı Prof. Dr. Hakan Tunahan bir araya gelerek kurulun yapısı ve önümüzdeki dönemde yapacağı eylemler görüşüldü.

 

26.03.2021 - Danışma Kurulu İş Dünyası Tanışma Toplantısı gerçekleştirildi.

 

31.03.2021 - 2. Dönem Danışma Kurulu atamaları yapılarak, yeni danışma kurulunun kuruluşu tamamlandı.

 

01.04.2021 - 2. Dönem Danışma Kurulu 1. Toplantısı gerçekleştirildi. Başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Sn. Ali İhsan Güneş oy birliği ile Başkan seçildi. İş Piyasalarının fakülteden beklentileri ele alındı. Staj ve vaka çalışmaları için iş dünyası desteği görüşüldü. Akreditasyon süreci için Danışma Kurulu faaliyetleri ve destekleri ele alındı. Fakültenin ders müfredatının kalitesinin arttırılmasına yönelik iş dünyası önerileri alındı. Öğretim üyeleri ve iş dünyası ilişkilerinin güçlendirilmesi hususları görüşüldü. Fakülte sektör derslerine iş dünyası katkıları ele alındı. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu proje, seminer, tez, sempozyum, çalıştay hususları gözden geçirildi.

  

06.04.2021 - SATSO'da oda organlarının SAÜ İşletme Fakültesinden beklentilerinin neler olduğu resmi yazı ile talep edildi.

 

07.04.2021 - Akademik Personelden, yeni Danışma Kurulundan beklentileri ile ilgili görüşleri alınarak Danışma Kurulu ile paylaşıldı.

 

09.04.2021 - 2018 yılında gerçekleştirilen Çalıştay'a ilişkin görüşler incelenerek Fakülte tarafından temalaştırılmış sunumlar ele alınarak Danışma Kurulunun görüşlerine açıldı.

 

14.04.2021 - Danışma Kurulu ile Fakülte Uzmanlık alanları dosyaları paylaşılarak, Fakülte özelinde bu uzmanlık alanları üzerinden geliştirilebilecek geleceğe dönük projelerin üzerinde görüşmeler yapıldı.

 

19.04.2021 - Danışma Kurulu İş Dünyası Temsilcileri ile İş Simülasyon Programlarının ele alındığı toplantı gerçekleştirildi. Staj standardizasyonu ele alındı. Fakülte mezuniyet şartları ve yetkinlikleri ele alındı.

 

21.04.2021 - Danışma Kurulu İş Dünyası Temsilcileri ile Cesim İş Simülasyon yetkilileri arasında, Fakülte özelinde programın 2021/2021 dönemi için gerçekleştirilmesine yönelik toplantı yapıldı.

 

22.04.2021 - Danışma Kurulu 2.Toplantısı gerçekleştirildi. Fakülte geneli tüm bölümler için "Staj Programı Standardizasyonu Aksiyon Planı" hazırlanarak Fakülte yönetimine sunuldu. Cesim İş Simülasyonu programı değerlendirildi. Danışma Kurulu üyesi Sn. Duygu Yedekci'nin PİKDER ile birlikte yaptığı Fakülte Mezunları Değerlendirme Anketi sonuçları Fakülte ile paylaşılmıştır. Fakülte içindeki Laboratuvarların durumu görüşüldü. Cesim benzeri bir İş Simülasyon programının Fakülte bölümleri arasında ortak çalışma ile oluşturulması ele alındı.

 

27.04.2021 - Fakülte genelinde, Danışma Kurulunun sponsorluğunda, Cesim Online İş Simülasyon Program duyurusu yapıldı.

 

05.05.2021 de simülasyona katılacak öğrenciler ile tanışma toplantısı gerçekleştirildi. 7 hafta süren program Haziran-Temmuz döneminde tamamlandı ve 23 öğrenci programın çıktısı olarak Cesim Simülasyonunu tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Yarışmada WEWOLE ekibi birinci oldu

 

06.05.2021 - Em Lyon İşletme Okulundan Prof.Dr.Tuğrul Atamer Danışma Kurulu Üyesi oldu.   

 

19.05.2021 - Danışma Kurulu 3.Toplantısı gerçekleştirildi. Duyurusu yapılan Cesim İş Simülasyonu Programının Fakülte içindeki son durumu ele alındı. İşletme Stajları ile ilgili İş Dünyasının önerileri alındı. Danışma Kurulu ile 2020/2021 Ders ve müfredat değişiklikleri önerileri ele alındı ve görüşleri gözden geçirildi. Yeni projeler için öneriler alındı ve kayda geçirildi.

 

 20-21.05.2021 - Fakülte / Danışma Kurulu İşbirliği adına Danışma Kurulu üyesi, Uluslararası Ticaret Günleri'21 etkinliğinde moderatörlük görevi üstlendi.

 

02.06.2021 - Danışma Kurulu Üyesi Prof.Dr.Tuğrul Atamer ile online olarak "Pandemi sonrası Yüksek Öğretimde stratejik dönüşüm" konulu toplantı gerçekleştirildi.

04.06.2021 - İşletme Fakültesinde H Endeksi en yüksek olan Prof.Dr.Remzi Altunışık'a Danışma Kurulu tarafından ödül verildi. Araştırma Görevlileri arasında en yüksek H endeksine sahip Ahmet Karakiraz Hocamız ödüllendirildi.

 

04.06.2021 - Danışma Kurulu üyesi Duygu Yedekçi tarafından daha önce PİKDER ile birlikte yürütülmüş Fakülte Sektör Dersleri listeleri Fakülte yönetimi ile paylaşıldı ve Danışma Kurulunda görüşülerek, tavsiyeler iletildi.

09.06.2021 - Danışma Kurulu İş Dünyası Temsilcileri toplantısında, Fakülte Sektör Dersleri ele alındı. Fakülte sosyal medya hesaplarının Danışma Kurulu tarafından desteklenmesi vurgulandı. Danışma Kurulu'nun Fakülteye destek yönündeki asli misyonunu gerçekleştirilmesi için sürdürülebilir kaynak sağlama metodları paylaşıldı.

 

15-16.06.2021 - Fakülte / Danışma Kurulu İşbirliği adına 2020-2021 Dönemi bitirme ödevleri sunumlarında Danışma Kurulu Üyeleri görev aldı.

 

14.07.2021 - Fakülte Tarafından hazırlanan Akreditasyon Planı, Danışma Kuruluna sunularak öneriye açıldı.

 

15.07.2021 - Fakülte tarafından AACSB'ye Son Öz Değerlendirme Raporu gönderildi.

 

16.07.2021 - Danışma Kurulu İş Dünyası Temsilcileri , Fakülte temsilcileri ve Cesim yetkilileri ile Cesim İş Simülasyonu Programının  sonuçlarının değerlendirildiği toplantı yapıldı. Çıktılar ve öğrenciler üzerindeki etkileri değerlendirildi.

 

10.08.2021 - Danışma Kurulu faaliyeti olarak Fakülte 2020/2021 Mezuniyet Törenine katılım gerçekleştirildi.

 

28.09.2021 – 2021/2022 öğretim yılı açılışı vesilesiyle Dekan Prof.Dr. Mustafa Ungan ve Danışma Kurulu Üyeleri toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; akreditasyon süreci ve aksiyon planı, akreditasyon öncesi ön simülasyon yapılması, DK'ya akreditasyon eğitimi verilmesi, Cesim ile yeni dönem programı ve öğrenci sayısı, fakülte bölümleri arası yarışma hususları görüşüldü.

 

7.10.2021 Danışma Kurulu İş İnsanları toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda genel akreditasyon sürecinde gelinen nokta, Cesim İş simülasyonu, yüz yüze Danışma Kurulunun toplantısının düzenlenmesi görüşüldü.

 

25.10.2021 Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. AACSB Saha ziyareti ile ilgili bilgi alındı. Doç. Dr. Emrah Özsoy tarafından saha ziyareti sunumu gerçekleştirildi.

 

27.10.2021 Prof. Dr. Tuğrul Atamer tarafından AACSB mock visit değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 3,5 saat süren toplantıda tüm saha ziyareti parametreleri ele alındı.

 

10-11.11.2021 AACSB Akreditasyon saha ziyareti toplantıları gerçekleştirildi.

 

19.03.2022 Cesim Elite yarışması değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Global yarışmaya katılacak öğrenciler ile görüşüldü.

 

20 Temmuz 2022 tarihinde AACSB Akreditasyonu sürecinin ikinci saha ziyareti gerçekleşti. İkinci saha ziyaretinde Rotterdam İşletme Fakültesinden Steef van de Velde ve ESCA İşletme Fakültesi Dekanı Thami Ghorfi’den oluşan takım ile toplantılar gerçekleştirdi.

 

31 Ekim 2022 tarihinde akreditasyon sürecini başarılı olarak tamamladık ve AACSB tarafından akredite edildik. Artık dünyanın en nitelikli işletme okullarından biriyiz.  

 

27.10.2022 – AACSB duyurusu ve kutlamanın nasıl yapılacağı ile ilgili planlama toplantısı gerçekleştirildi.

 

30.11.2022 – AACSB töreni geniş katılımlı planlama toplantısı ve aksiyon planlaması gerçekleştirildi.

 

01.03.2023 – Danışma Kurulu toplantısında, İşletme Fakültesi Stratejik Planındaki Aksiyonlar ele alındı. Danışma Kurulunun çeşitlendirilmesi hususu ile birlikte müfredat, misafir konuşmacı şeklinde derslere katılım, iş dünyası temsilcileri ile öğrenci ve fakülte üyelerinin buluşturulması hususları ele alındı.

 

16.6.2023 – Danışma Kurulu iş insanları toplantısı gerçekleştirildi. Fakülte işbirliği ve kaynak sağlama adımları gözden geçirildi.

 

30.11.2023 Danışma Kurulu teşekkür yemeği ile Prof. Dr. Cahit Ungan’a katkıları için plaket takdim edildi.

 

04.01.2024 – AACSB Global Akreditasyon Töreni düzenlendi. 9 yıllık süreçte yer alan tüm paydaşlar ile panel şeklinde etkinlik gerçekleştirildi.

 

24.1.2024 – Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 2023/2024 yol haritası ele alındı. Yeni dönemde atılacak adımlar ve paydaşlar ele alındı.

 

16.02.2024 – 2. Dönem Danışma Kuruluna 3 yıllık hizmet sürelerinin tamamlanmasından ve AACSB akreditasyonun alınmasındaki katkılarından dolayı plaket takdimi yapılarak veda töreni düzenlendi.