2019-2020 Yaz Okulu

2019-2020 Yaz Öğretimi Başvuruları

SAÜ Öğrencileri için Yaz Okulu kayıt süreci için tıklayınız.

Misafir Öğrenciler için Yaz Okulu kayıt süreci için tıklayınız.

Yaz Okulunda açılması planlanan dersler için tıklayınız.

2019-2020 Akademik Takvimi için tıklayınız.

Yaz Öğretimi Yönergesi* için tıklayınız.

Yaz Öğretimi Ücretleri

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı ile sınırlı olmak üzere Yaz Öğretimi uzaktan eğitim yoluyla yapılacak ve aşağıdaki esaslara göre uygulanacaktır:

a) Bölümde açılacak ders sayısı; üniversite ortak dersleri dışında, 20 ders ile sınırlıdır.

b) Yaz öğretiminde bir dersin açılabilmesi için o derse kayıtlı öğrenci sayısının en az 30 olması gerekir.

c) Yaz öğretiminde bir öğrenci, çakışma olmaksızın ve kurum içi-kurum dışı Bitirme/Tasarım çalışması hariç toplam en fazla 20 birim saatlik ders alabilir.

d) Yaz Öğretimi Yönergesinin 18. maddesi uyarınca diğer üniversitelerden gelecek öğrencilerin başvuruları kontenjan dahilinde kabul edilecektir.

FARKLI BÖLÜMDEN DERS ALMA

2019-2020 Yaz Öğretimi derse yazılma işlemleri 29 Haziran - 01 Temmuz tarihleri arasında SABİS üzeriden yapılacak olup, Farklı Bölümden Ders Alma işlemleri ise 03-05 Temmuz 2020 tarihleri arasında Farklı Bölümden Ders alma formu ile yapılacaktır.

>> Farklı bölümlerde alacağınız dersin kredisine göre ücret yatırmış olmanız gerekmektedir. Örneğin; kendi bölümünüzde 3 saat olan bir ders, farklı bölümde 4 saat ise 4 saatlik ücret ödemeniz gerekmektedir.

>> Farklı bölümden ders alma formu ile sadece farklı bölümden almak istediğiniz dersleri seçiniz. Kendi bölümünüzde almak istediğiniz derslere 29-30 Haziran - 01 Temmuz 2020 tarihleri arasında ve yeniden yazılma tarihi olan 03-04-05 Temmuz 2020 tarihleri arasında SABİS üzerinden yazılmanız gerekmektedir. Not: Sistemsel sorunlar nedeni ile kendi bölümünüzde açılan derslere yazılamamanız halinde kendi bölümünüzde açılan dersleri de seçebilirsiniz.

>> ÇAKIŞMA KONTROLÜ YAPMADAN DERS SEÇİMİ YAPMAYINIZ.
DZ (devamsız) olan ders ile FF olan ders çakışırsa alınabilir.
İlk defa alınan ders ile FF olan ders çakışırsa alınabilir.
DZ olan ders ile DZ olan ders çakışırsa alınamaz, DZ olan ders ile ilk defa alınan dersler çakışırsa alınamaz.
**** Çakışma kontrolü yapmak için açılması planlanan dersler: DERS PROGRAMLARI